Informatie

Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn over het bouwen van een woning of over wat nu precies energiezuinig is.

Wat wordt nou precies bedoeld met……………?

Hieronder vindt u algemene informatie over dergelijke onderwerpen. Uiteraard zijn wij ook altijd bereikbaar om uw specifieke vragen te beantwoorden.

Soorten gevelbekleding

Het aantal mogelijkheden voor buitenbekleding van een woning zijn legio. In principe zijn de mogelijkheden onbeperkt. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van materialen die wij in de loop van de jaren met succes hebben toegepast en die qua duurzaamheid goed passen in het Nederlandse klimaat.
Uw keuze kan worden bepaald door behandelde of onbehandelde (natuurlijke) materialen. In beide gevallen gaat het om duurzame en onderhoudsvrije- of arme materialen. Meer informatie over een aantal zeer duurzame soorten gevelbekleding treft u hieronder aan:

Red cedar

Western Red Cedar, botanisch bekend onder de naam Thuya Plicata, met als familie Cupressaceae, is één van `s werelds hoogste bomen. In de regenachtige gebieden bereikt de boom onder gunstige omstandigheden een hoogte van 60 à 70 mtr. Western Red Cedar kan bijzonder oud worden; er zijn exemplaren bekend van 800 tot meer dan 1200 jaar, waarbij de diameter soms wel 3,5 à 4 mtr. bedraagt.

Cape cod gevelbekleding

Massief houten gevelbekleding van Cape Cod biedt met succes weerstand aan de meest wisselvallige weersomstandigheden in de VS, Canada en Europa. De kwaliteit en duurzaamheid zijn het resultaat van kwalitatief hoogstaande basismaterialen, een zorgvuldige behandeling en innovatieve procedures voor houtdroging en verfafwerking.

Siberisch Lariks

Van de twintig larikssoorten die de wetenschap kent (Larix spec. div.) groeien er zeven op het grondgebied van Rusland, Larix sibirica Ldb en Larix dahurica Turcz komen het meeste voor. Het Europese Lariks groeit voornamelijk in Centraal en Oost-Europa, te weten Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Polen.